Wouter ‘Wutru’ Smit

Train voor weerbaarheid, train voor onoverwinnelijkheid. Fysiek én mentaal!’

Wouter 'Wutru' Smit

Wouter is Manager bij Club Pellikaan, een sportschool voor het hele gezin. Hij is er verantwoordelijk voor de marketing van het centrum en speciale evenementen, het managen van het personeel en het omgaan met de technische aspecten van fitness en gezondheid en veiligheid.

Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van fysieke fitness.

Wouter is bij zijn vele tienduizenden Instavolgers bekend als ‘Wutru’. Zij zijn geinteresseer in de ‘Wutru way’: van zijn voorbereiding op een halve Ironman tot zijn aanstaande vaderschap en de kankerdiagnose die in 2021 werd gesteld. Er volgde een uiterst ingrijpende en complexe operatie om een zeer zeldzaam kankergezwel uit zijn wevelkolom te verwijderen. Om de tumor weg te halen, moesten de chirurgen alle spieren in zijn rug aan de kant schuiven. Een operatie die maar liefst 8 uur in beslag nam.

Wutru toonde (alweer) enorme wilskracht en doorzettingsvermogen gedurende een zwaar revalidatietraject dat op de opratie volgde. Zijn ervaringen daarbij gebruikt hij nu om mensen te motiveren tot een gezonde fysiek en levensstijl en is fitnesstrainer oncologie: gespecialiseerd in sport- en fitnessbegeleiding van (oud)patiënten met de diagnose kanker.

Wouter als spreker
Er is veel belangstelling voor een lezing van Wouter. Men is daarbij vooral geinteresseerd in zijn visie op en ervaring met:
– ultieme veerkracht
– positivisme
– omgaan met stress bij (grote) tegenslagen.
Daarnaast geeft hij vele tips voor een gezonde fysieke en mentale levensstijl.

Auteur van KAPOT STERK

‘Kapot Sterk’ verscheen in 2021 en is het comeback-verhaal van Wutru: een ultieme (kracht)sporter. Wutru toont dat trainen met een focus op mentale en fysieke kracht niet alleen weerbaar, maar zelfs onverwoestbaar kan maken. Dat sportieve uitdagingen voorbereiden op de échte confrontaties in het leven. En dat je alleen in uiterste confrontatie met jezelf je ware identiteit en potentieel ontdekt. In slechts enkele maanden verscheen reeds de derde druk.

Verschenen boeken van/over deze spreker

In 2021 verscheen KAPOT STERK van de hand van Wouter ‘Wutru’ Smit.

Wouter traint intens en grensverleggend. Geen uitdaging is hem te groot en hij geeft álles om zijn doel te bereiken. Bij elke challenge volgt hij een strak en meetbaar plan. Tot een zeldzame tumor in zijn wervelkolom aan alle plannen een plotseling einde dreigt te maken. Wutru staat voor de ultieme uitdaging, de zwaarste van alle: overleven!

Wouter Smit als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.