Valerie Fijen

Een vrouw in een mannenwereld

Van kinds af aan stond voor Valerie vast dat zij arts wilde worden. Dan liefst niet alleen binnen de vier wanden van de spreekkamer, maar ook daarbuiten. Zes jaar lang werkte zij als militair arts binnen de Koninklijke Marine. Daar heeft zij het genoegen gehad “ de zeven zeeën te bevaren” en onder uitdagende omstandigheden patiëntenzorg te leveren.

Haar boek, ‘Sisters in Arms’ geeft een bijzondere en persoonlijke kijk op een uitgesproken mannenwereld: die van de Koninklijke Marine. Een wereld waarin de hoofdpersoon, Elize Rozema, zich niet alleen staande houdt, maar zich uiteindelijk ook thuis en beschermd voelt. Waar ze structuur en veiligheid vindt, die in de wereld aan de wal juist lijken te ontbreken.

Valerie, op wie het karakter van Elize is gebaseerd, heeft in haar eigen leven met de nodige tegenspoed te maken gehad. Waarvan meest ongelukkig de zelfmoord van haar moeder. Zij schreef ‘Sisters in Arms’ als onderdeel van haar verwerkingsproces. En gaf het uit als eerbetoon aan échte vriendschap en het openen van het gesprek rondom rouw en suïcide. Met het delen van haar verhaal, in boek en woord, hoopt ze  bij te dragen aan het helingsproces van anderen.

Valeries lezing omvat de volgende hoofdthema’s, die ook in haar boek zijn verwerkt:

  • Taboes rondom suïcide
  • Impact suïcide perspectief zorgverlener/ervaringsdeskundige
  • Rouwverwerking

Met haar lezing geeft ze op heel eerlijke en persoonlijke wijze meerwaarde en diepgang aan haar boek. Zoals haar boek meerwaarde en diepgang geeft aan haar lezing.

Verschenen boeken van deze spreker

In 2023 verscheen Sisters in Arms. Het boek geeft een heel bijzondere en persoonlijke kijk op een uitgesproken mannenwereld: die van de Koninklijke Marine. Een wereld waarin militair arts Elize Rozema, zich niet alleen staande houdt, maar zich uiteindelijk ook thuis en beschermd voelt.’

Maar is de zee een bestemming of een vlucht? Welke twijfels, dilemma’s en tegenslagen ze ook heeft, in haar strijd vindt ze steun bij haar vriendinnen, Emma en Vivian, haar sisters in arms. Of Elize uiteindelijk het geluk vindt? Dat blijft tot het laatst de grote vraag.

Valerie Fijen als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.