Terri van Ommen

Meebewegen met dementie

Bewustwording, verbinding en echt contact maken zijn drijfveren van Terri. Ze is complementair therapeut, begeleidt mensen in hun laatste fase, leidt gespreksgroepen en geeft trainingen op het gebied van bewustwording in binnen- en buitenland. 

Maar als de zorg om haar moeder met vasculaire dementie toeneemt, besluit Terri dichtbij haar moeder te willen zijn. Door haar niet-aangeboren hersenletsel heeft ze zelf ervaren hoe het is verdwaald te zijn in haar hoofd. Het valt de Casemanager Dementie op dat Terri op een andere manier met dementie omgaat, door haar manier van meebewegen. Te kijken naar wat nog wél kan, te zoeken naar mogelijkheden binnen de onmogelijkheden. 

De afgelopen jaren heeft Terri zich verdiept in dementie. Ze maakt een podcast met Erik van Prooijen, journalist van EenVandaag, die haar volgt op haar zoektocht als mantelzorger naar de juiste zorg voor haar moeder waarbij ze verschillende inspirerende experts interviewt, waaronder specialist ouderengeneeskunde Bert Keizer, ouderenpsychiater en onderzoeker Sjacko Sobczak, Baron Kasper Bormans, TedX speaker, promovendus en onderzoeker en humanitair activist Teun Toebes.

Gedurende deze tijd schrijft Terri de bundel ‘Loslaten in vertrouwen’. In de bundel groeien de verhalen toe naar het moment van afscheid: het moment dat haar moeder inhuist in een kleinschalige woonzorglocatie. De ‘zwarte dag’ van het afscheid blijkt echter niet het einde, maar een nieuw begin.

Terri kan tot inspiratie zijn voor diegenen die met dementie te maken zullen krijgen. Voor
mantelzorgers, verzorgenden én verplegend personeel. Door het bundelen van haar persoonlijke ervaring en professionele achtergrond is ze een waardevolle toevoeging voor iedereen die geconfronteerd wordt met dementie.

Terri geeft geregeld lezingen. Hierbij gaat ze dieper in op de volgende thema’s:

  • Het levensverhaal
  • De veranderde persoon en de veranderende relatie
  • Rouw in relatie
  • Echt contact maken
  • Hoe blijf jij overeind als mantelzorger
  • Loslaten in vertrouwen

Binnenkort verschijnt haar boek ‘Loslaten in vertrouwen’. 

Verschenen boeken van deze spreker

Terri van Ommen als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.