Renaldo Ishaak

"Praat met elkaar en niet over elkaar".

Renaldo Ishaak

Renaldo Ishaak (Groningen, 8 februari 1985) startte zijn carrière in 2003 bij de Koninklijke Marechaussee. Na zijn opleiding werd hij in 2004 werkzaam op Schiphol bij de Algemene Politiedienst. Hij was belast met de algemene politietaak op de Luchthaven. In januari 2011 werd hij  trainer van de Gewapende Beveiliging Schiphol. In die functie was hij verantwoordelijk voor het trainen van collega’s op gebied van extreem geweld. In 2013 maakt hij de overstap naar de IBT (integrale beroepsvaardigheidstrainingen) als instructeur gevaar- en geweldsbeheersing. Ook trainde hij collega’s in het toepassen van dat geweld alsmede de wetgeving die daar bij hoort. Daarna werd hij groepscommandant en waarnemend teamleider. In 2018 is hij weer operationeel gaan werken en werd hij teamleider bij de Politie & Beveiliging op Schiphol. In de rol is hij tevens Hulpofficier van Justitie en Officier van dienst Politie.

Renaldo heeft veel incidenten meegemaakt in zijn werk en privé. Hij beleefde de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn, de Schipholbrand, de vliegtuigramp met Turkish Airlines en andere grote en kleine ‘incidenten’. Dit alles heeft uiteindelijk geresulteerd in PTSS.

Na een heftige periode is hij uit een diep dal geklommen en inspireert nu anderen met zijn verhaal door middel van lezingen en zijn boek ‘First Responder ‘.

Inmiddels veelgevraagd spreker
Renaldo is in korte tijd een veelgevraagd spreker. Tijdens zijn lezing gaat hij o.a. in op
– mentale gezondheid
– weerbaarheid en veerkracht
– omgaan met ptss
– leiderschap.

Blue Support en KNAK
Renaldo is mede-initiatiefnemer van BLUE SUPPORT. Dat is een lotgenotengroep voor (oud) Marechaussee collega’s die (heftige) dingen hebben meegemaakt en dit niet altijd even makkelijk een plekje kunnen geven. Dit kan op uitzending zijn, op de werkvloer of in een privé situatie. Ook richt Blue Support zich op het thuisfront.

Ook is Renaldo mede oprichter van het platform KNAK. Bedoeling van dit initiatief is om zichtbaarheid te geven aan verhalen van militairen over mentale gezondheid. ‘Praat erover, want je bent niet alleen.’  

Auteur van FIRST RESPONDER

Renaldo’s  boek ‘First Responder’, verschenen in 2021, is een groot succes. Inmiddels is de vijfde druk verschenen. 

Verschenen boeken van deze spreker

In 2021 verscheen First Responder van de hand van Renaldo Ishaak. In slechts enkele maanden verscheen reeds de vierde druk. Open en eerlijk vertelt Ishaak over de impact die de aanslag op Koninginnedag op hem had; op de mens achter het uniform. Dat uniform beschermt en geeft kracht, maar maakt kwetsbaar zodra het uitgaat. Deze kwetsbaarheid uitte zich in PTSS en veranderde hem: eerst in een gebroken en vervolgens in een beter mens. En misschien wel in een nóg betere marechaussee.

Renaldo Ishaak als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.