Patrick van der Wal

Gevangen in gevoel

Patrick van der Wal

Patrick van der Wal (Nijmegen, 13 december 1971) is sinds december 2001 werkzaam bij de politie Eenheid Oost-Nederland.

Patrick startte in 1991 zijn militaire carrière bij de Koninklijke Marechaussee en werd er in 1994 onderofficier. Hij heeft er diverse functies vervuld: groepscommandant bij het Mobiel Toezicht Vreemdelingen (MTV), Grensbewaking Schiphol, docent bij het huidige Contact Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum, vuurwapeninstructeur, rechercheur, motorrijder en plaatsvervangend groepscommandant Mobiele Eenheid.

In 2000 stapte hij over naar de Nederlandse Politie waar hij ook diverse functies heeft vervuld: motorrijder, rechercheur districtsrecherche, coördinator teamrecherche en verdachte afhandelingsteam heterdaad, coördinator Openbare Orde en Veiligheid en Operationeel Coördinator.

Patrick is uitgezonden naar Bosnië (1995) en Afghanistan (2011 en 2012). Ook was hij gestationeerd op de ambassade in Moskou (1998).

Op dit moment is hij wijkagent in de gemeente Berg en Dal Politie Eenheid Oost-Nederland. Vijf jaar lang is hij lid geweest van de Draagploeg Nationale Politie die actief is bij de laatste afscheidsceremonie na het overlijden van een collega tijdens een politiemissie.

Patrick is vrijwilliger als nuldelijnshulpverlener bij Disk Veteranen.

Een lezing van Patrick
Belangrijke aandachtspunten in zijn lezing:
– hoe herken ik hoogsensiviteit (HSP) in mijn organisatie?
– hoe ga ik ermee om in mijn organisatie?
– van kwetsbaarheid naar kracht: tips en handvatten
– hoe maak je HSP bespreekbaar in de organisatie?
Patrick richt zich in zijn lezing primair op de hoog-risico beroepen maar zijn lezing is zeker ook geschikt voor andere doelgroepen binnen bedrijfsleven en overheid. 

Auteur van GEVANGEN IN GEVOEL

In 2020 bracht hij zijn autobiografie uit ‘Gevangen in Gevoel’. In het boek beschrijft hij zijn zeer persoonlijke strubbelingen en gevechten. Na een depressie komt hij erachter dat hij een hoogsensitief persoon is (HSP). Dit heeft er bijna toe geleid dat hij zelfmoord wilde plegen omdat hij zijn ‘gevoel’ niet kon plaatsen. Inmiddels is aangetoond dat ongeveer 30 % van de bevolking hoogsensitief is.

Verschenen boeken van deze spreker

In 2020 verscheen GEVANGEN IN GEVOEL van de hand van Patrick van der Wal. Inmiddels is de derde druk verschenen.

Patrick is politieagent, oud-militair, veteraan én hoogsensitief (HSP). Op de vlucht voor zijn emoties maakte Patrick van der Wal een heftige tijd door in de oorlogsgebieden in Bosnië en Afghanistan. Hij weet nu: openheid over ervaringen en gevoelens geeft de kracht om overeind te blijven in extreme situaties. Inmiddels is de derde druk verkrijgbaar.

Patrick van der Wal als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.