Maarten Vos

Ervaar de kracht van je lach

Maarten Vos

Als geen ander kan Maarten een zaal meenemen met zijn lach. Maarten gelooft heilig in de kracht van de lach.

En dat vinden best veel mensen gek. Je moet toch een reden hebben om te lachen? Of daar hoef je toch niet om te lachen? Je lacht toch als je blij bent?
Maarten ontdekte de kracht van de lach na de dood van zijn vriend aan Aids in 1997. Hoe moet je verder met het leven als je zulke nare jaren met ziekte en dood hebt gehad? En je daardoor piekert, sombert en niet goed weet hoe je verder moet.
En dan kom je  bij een man die het lachen als gezondheidsinstrument propageert. Zo kwam Maarten op het spoor om van lachen zijn passie te maken.

En dat sluit heel goed aan op zijn werkervaring.  Met zijn achtergrond als pedagoog in de preventieve geestelijke gezondheidszorg en als drama docent in de kunstzinnige sector is hij een uitgelezen presentator die pleit voor meer aandacht voor de lach. In het bedrijf, in het privé leven. De lach relativeert, lachen brengt je energie vanuit je hoofd naar je buik en je hart en juist dat is je comfortzone. De lach haalt de stress weg. Je hebt geen reden nodig om te lachen. Je hoeft ook niet grappig te zijn. Maarten maakt de lach met de lach. Waarom zou je wachten met lachen tot je gelukkig bent?

Presentaties en workshops
Maarten heeft meer dan duizend workshops en presentaties gegeven. Maarten is altijd interactief aan het werk. Hij kan een veilige sfeer creëren voor groepen. Hij is een meester in het maken van echt contact. Het gaat niet om een makkelijk oppervlakkig kunstje. Maarten is een serieuze lacher met veel kennis en ervaring, maar kan dit op een luchtige manier brengen. Een ras entertainer.

Zijn presentaties zijn geschikt voor congressen, studiedagen, bedrijfsevenementen.
Dit kan zijn voor teambuilding, meer saamhorigheid, ontspanning, gezondheidsbevordering en ontspanning. Variërend van 30 minuten tot een uur. Ook combinatie presentatie en workshop is mogelijk.

-Powerpoint met verhaal over de kracht van lachen afgewisseld met kleine interactieve oefeningen.
-Presentatie in combinatie met workshop: de hele zaal gaat helemaal los en de zaal buldert van het lachen.
-Workshop lachen met kleine inleiding en daarna lach en ademhalingsoefeningen afgesloten met korte ontspanning

Auteur van ‘De kracht van je lach’
Maarten is auteur van het in 2022 verschenen boek ‘De kracht van je lach’. 

Verschenen boeken van deze spreker

De kracht van je lach leert dat lachen leidt tot een beter mentaal en fysiek welzijn. Het lachen kun je inzetten bij problemen en stress, bij zorgen en dilemma’s. Lachen is gezond, lachen is onmisbaar. Veel te snel nog wordt gegrepen naar pillen en andere middelen om problemen weg te halen of te verzachten. Dat kan anders. Lachen kan worden toegepast in de medische en psychiatrische wereld, als aanvullende therapeutische activiteit. A laugh a day keeps the doctor away! 

Maarten Vos als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.