Kees Matthijssen

Commandant in vier missies

Luitenant-generaal buiten dienst Kees Matthijssen was in zijn laatste functie als officier Force Commander in de VN-missie MINUSMA in Mali van januari 2022 tot en met januari 2023.

Zijn bijna 43 jaar militaire dienst omvat onder meer uitzendingen als compagniescommandant naar Bosnië en Herzegovina (1995), als bataljonscommandant naar Irak (2004) en als taskforcecommandant naar Afghanistan (2008-2009). Verder maakte hij begin 2002 deel uit van het Nederlands Liaisonteam van het US Central Command, was hij militair adviseur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (2013-2014), was hij plaatsvervangend commandant Landstrijdkrachten en werkte hij als Deputy Chief of Staff Plans bij het Joint Force Command Brunssum van de NAVO.

Hij heeft een Master’s degree Strategic Studies (MSS) behaald aan het US Army War College in 2010.

Voor zijn uitzonderlijke inzet bij de Nederlandse strijdkrachten ontving hij een Koninklijke Onderscheiding en werd hij in 2023 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau met Zwaarden. Bovendien is hij internationaal onderscheiden met de Franse ‘Legion d’honneur’ en het Duitse ‘Ehrenkreuz der Bundeswehr in Gold’ voor zijn uitstekende samenwerking met beide landen in meerdere functies.

Fietsen is zijn favoriete sport. Kees is getrouwd, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.

Kees biedt in zijn lezing een unieke inkijk in zijn ervaringen waarin o.a. de volgende hoofdthema’s aan de orde komen, die ook in zijn in juni te verschijnen boek zijn verwerkt:

  • leiderschap
  • teamvorming
  • internationale samenwerking
  • crisismanagement
  • diversiteit

Verschenen boeken van deze spreker

Kees Matthijssen als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.