Jim Bakkum

Zanger, acteur en presentator

Jim Bakkum (Egmond-Binnen, 10 augustus 1987) is een Nederlands zanger, presentator en acteur die bekend is geworden als deelnemer aan de talentenjacht Idols in 2002/2003. Hij begon met zingen op zijn tiende.

Bakkum deed in 2002 auditie voor Idols. Uiteindelijk kwam hij in de finale van het programma en werd tweede, na Jamai.

Na de finale scoorde hij diverse nummer 1-hits. Naast zijn zangcarrière ging hij acteren. Zo was hij te zien in een politieserie, een groot aantal bioscoopfilms en musicals. Ook presenteerde hij diverse TV programma’s. Ook was hij het ‘gezicht’ van diverse producten en had zijn eigen kledinglijn.

In 2013 speelde hij Petrus in The Passion.

Samen met zangeres Kirsten Michel schreef Bakkum het kinderboek Dadoe. De titel werd bedacht door zoontje Lux.

Jim ontving gedurende zijn carrière diverse prijzen. Hij ontving de TMF Award voor “Beste Aanstormend Talent”. Voor zijn eerste album Impressed en derde album Dance with Me ontving hij een gouden plaat en zijn eerste single Tell Her leverde hem een platina single op. Ook nam hij  de Gulden Vedel van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren in ontvangst. Ook ontving hij een Gouden Award voor zijn bijdrage aan de film Verliefd op Ibiza.

Jim als spreker
Jim treedt sporadisch op als spreker. Maar wilt u eens ‘wat anders’ dan is een lezing van Jim met als thema een kijkje achter de schermen van de showbusiness een uiterst orgineel invulling van een lezing voor uw doelgroep.

Auteur van JIM. DE WEG NAAR BAKKUM
Jim. De weg naar Bakkum is Jims persoonlijke levensverhaal. Het verhaal van een jongen die als vijftienjarige door de plotselinge Idols-hysterie wordt gekatapulteerd in een rollercoaster-carrière. Een verhaal ook over zijn vriendschappen, fans en leermomenten. Over zijn familie en de liefde die hij vond.

Verschenen boeken van deze spreker

JIM. DE WEG NAAR BAKKUM verscheen eind 2021. Het is Jims persoonlijke levensverhaal.

Hoe hij als jochie van vijftien jaar de plotselinge Idols-hysterie beleefde. En werd gekatapulteerd in een rollercoaster-carrière in muziek, film en theater. Een jongen die ‘anders’ was, maar dit nooit zo voelde. Een dagdromer in een sprookjeswereld.

Het is ook een verhaal over zijn vriendschappen, fans en leermomenten. Over zijn familie, de liefde die hij vond en de man die hij nu is. Al zijn jeugddromen zijn uitgekomen en heeft hij waargemaakt. Misschien had hij ook wel iemand iets te bewijzen. ‘Was jij niet van een of ander talentenjachtje?’

Jim Bakkum als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.