Jacqueline Grubben
Verrukkelijk veggie en vegan variatiekoken
- Home
- Jacqueline Grubben
Jacqueline Grubben (1964) studeerde Taal- en Literatuurwetenschap aan Tilburg University.
Als communicatieprofessional werkte ze bij Philips-dochter Pope en Bex Communicatie in Eindhoven. Daarna startte ze haar eigen bureau, Is Negen, gericht op communicatie, creatie en verandering.
In 2013 kreeg Jacqueline een hersenbloeding, wat haar leven ingrijpend veranderde. Hoe geef je zin aan je tijd als werken niet meer vanzelfsprekend is en je energie vooral naar herstel gaat?
Ze vond twee passies:
- Kunst. Ze richtte de non-profit kunststichting Debsaysyes op, waar gerenommeerde kunstenaars kleine werken aanbieden voor maximaal €500,-.
- Vegetarisch eten. Ze schakelde van de ene op de andere dag over op een vegetarisch dieet en ontdekte hoe verrassend lekker vegetarisch koken kan zijn. Dit resulteerde in een kookboek over de voordelen van minder vlees eten: beter voor jezelf, de dieren en de wereld.
Lezingen
Jacqueline stond als dagvoorzitter en spreker op grote podia. Ze interviewde ministers, CEO’s en burgemeesters met dezelfde natuurlijke souplesse als burgers en studenten. Haar stijl is toegankelijk en interactief.
Vandaag de dag inspireert ze als spreker anderen over vegetarisch en veganistisch koken.
Verschenen boeken van deze spreker

Verrukkelijk veggie en vegan variatiekoken!
Met haar veggie-vegan-variatiekookboek ‘Liever lekkerder’ richt thuiskok Jacqueline Grubben zich tot iedereen die plantaardiger wil koken, maar niet goed weet hoe. Die niet elke dag uren in de keuken wil staan, maar wel liever lekkerder wil eten.
In 150 recepten zonder vlees en als je wil ook helemáál plantaardig biedt Jacqueline je een inkijkje in haar manier van koken. Met háár variaties én ruimte voor de jouwe. Zodat jij elke dag je eigen smakelijke eten op tafel kunt zetten.
Jacqueline Grubben als spreker op uw event?
Vul dan het contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.