Ivo Recourt

Steeds weer opkrabbelen....

Ivo begon zijn militaire carrière in juni 1995 als dienstplichtige op de legerplaats in Harskamp. Na zijn dienstplicht meldde hij zich als beroepsmilitair en werd geplaatst in Duitsland bij de 41e lichte brigade als chauffeur bij een verkenningseenheid. In 1997 ging hij voor het eerst op missie naar Bosnië. Na deze missie leerde hij door voor onderofficier op de Koninklijke militaire school te Weert en werd groepscommandant bij dezelfde eenheid in Duitsland. Hij leerde werken onder zware operationele omstandigheden en doorliep verschillende functies. Na een heftig ongeluk in 2003 tijdens een oefening in Duistland werd hij letterlijk en figuurlijk wakker geschud. Hij herstelde volledig van aangezicht letsel en kon hierdoor in 2003 wederom mee op vredesmissie gestuurd worden naar het voormalig Joegoslavië.

Na deze uitzending begon hij zich te oriënteren op een specialistische functie bij de politie en stapte in 2005 over naar de Dienst Koninklijke en diplomatieke beveiliging nadat hij alle keuringen en testen doorliep. Een mooie en eervolle baan als persoonsbeveiliger bij de Koninklijke tak van deze dienst. In 2009 stapt hij kort terug over naar de Koninklijke landmacht en ging nog een laatste missie mee naar Afghanistan. Voor hem was dit de meest heftige missie tot nu toe, waar al zijn skills en ervaringen samen kwamen. Na deze missie kwam er de kans om zijn politieopleiding verder af te ronden in 2011 en stapte hij over naar politie in Brabant- zuid oost als Hoofdagent. 

Momenteel is Ivo werkzaam als docent op een MBO het ROC orde & veiligheid in Tilburg.

Ivo recourt als spreker
Hoofdthema’s van zijn lezing:
– hoe ga je van denken naar voelen?
– traumasporen vanuit je jeugd, werk, privé
– freeze/fight en flight modus en hoe zit het met je weerbaarheid?
– leef je wel of word je geleefd?
– welke kernwaarden hanteer je in je leven?

Auteur van SOLDATENBLOED
In 2018 verscheen van de hand van Ivo ‘Soldatenbloed’ met als leitmotiv het steeds weer opkrabbelen. In november 2022 volgde zijn tweede boek: ‘Politiehart’.

Verschenen boeken van deze spreker

In 2018 verscheen SOLDATENBLOED van de hand van veteraan Ivo Recourt.

Belangrijk thema in zijn boek is  het steeds maar weer opkrabbelen. Het is zijn doel om anderen hiermee te inspireren en motiveren om fysiek en mentaal sterker te worden. Behalve Recourts verhaal vindt u in dit boek het vijfstappenmodel van IMOVE, waarmee je gemakkelijk je  lifestyle verbetert. Daarnaast vertellen vijf bekende Nederlanders in het boek hoe zij dankzij doorzettingsvermogen en training fysiek en mentaal fit werden.

Het boek is uitverkocht en niet meer leverbaar. 

In 2022 verscheen POLITIEHART van Ivo Recourt.

Politiehart is het eerlijke verhaal over passie voor politiewerk. Wat het brengt en wat het kost, zeker als je werkt vanuit roeping en overtuiging. Het is een verhaal over dagelijkse incidenten en innerlijke strijd. De ervaringen zijn een les voor iedereen bij wie helpen in het blauwe bloed zit. Want: hoe handhaaf je jezelf onder druk?

Ivo Recourt spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.