Emiel Garstenveld

The Walking Soldier

Emiel Garstenveld

Luitenant Emiel Garstenveld, Afghanistan veteraan (1987), is recruiter bij de Koninklijke Landmacht. Zijn bijnaam ‘Walking Soldier’ verwierf hij met zijn tocht van Normandië naar Arnhem, in de voetsporen van de bevrijders. Sindsdien voltooide hij te voet diverse uitdagende reizen:
– 600 km te voet Normandië- Arnhem;
– 500 km te voet door de jungle van Thailand;
– 1500 km te voet door Zambia;
– 700 km te voet door Madagaskar.

Met zijn boek en als veelgevraagd spreker deelt Emiel niet alleen zijn passie voor avontuur, maar ook de lessen die hij leerde bij Defensie.

Veelgevraagd spreker
Emiel geeft geregeld lezingen voor overheden, bedrijfsleven en non profit organisaties. Aan de hand van de lessen die hij heeft geleerd bij Defensie neem hij zijn toehoorders mee op avontuur door de wereld:
– hoe bereid je je voor op zoiets spannends en groots?
– wat maak je mee?
– hoe zorg je voor jezelf?
– wat zijn de lessen?

Auteur van THE WALKING SOLDIER
In januari 2024 verscheen van de hand van Emiel “The Walking Soldier. Gijs Tuinman, Ridder Militaire Willems-Orde, schreef het voorwoord: “Doorgaan, volhouden, oplossingen vinden, overleven… Lopen is voor Emiel een metafoor voor zelfontwikkeling, reflectie, leren en zelfbewustzijn”.

Verschenen boeken van deze spreker

In 2024 verscheen THE WALKING SOLDIER van de hand van Luitenant Emiel Garstenveld (1987).

The Walking Soldier, Madagaskar kust tot kust is het avontuurlijke verslag van een loodzware voetreis door Madagaskar, een onvergetelijk mooi land. Vol eerlijke zelfspot beschrijft Emiel de uitdagingen die hij zichzelf in de aanloop naar de reis oplegt en die tijdens zijn tocht op zijn pad komen. Een tocht waarbij hij zich door anderen laat vergezellen en de confrontatie met zichzelf niet schuwt. Lessen van de Landmacht helpen hem obstakels te overwinnen en door te gaan tot het einde.

Emiel Garstenveld als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.