Edwin de Wolf

Mister Invictus

Edwin de Wolf

Edwin begon zijn militaire carrière in januari 1990 op de Koninklijke Militaire School. Hij werd groepscommandant en instructeur bij 41 Pantserinfanteriebataljon Stoottroepen. Na deze functie werd hij groepscommandant bij 12 Infanteriebataljon Garde Jagers. Tijdens deze functie is hij onder zware operationele omstandigheden ingezet in Bosnië. Tijdens een patrouille die hij leidde, is Edwin op een antipersoneelsmijn terechtgekomen. Hierdoor was hij tijdelijk blind en doof en was zijn been kapotgeslagen. Een slagaderlijke bloeding zorgde ervoor dat Edwin extreem veel bloed verloor. Door teamwork en een juiste wijze van handelen van alle patrouilleleden heeft Edwin het overleefd.

Momenteel is Edwin werkzaam als manager op het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg.

INVICTUS GAMES

Edwin heeft deelgenomen aan de Invictus Games in Orlando (2016), Toronto (2017) en Sydney (2018). Op alle drie de games won hij medailles. Aan het door Prins Harry georganiseerde internationale sportevenement nemen militairen deel die in hun diensttijd gewond zijn geraakt, ziek zijn geworden of chronisch zijn geblesseerd.

Momenteel is hij teamleider van het Dutch Invictus Team dat heeft deelgenomen aan de Invictus Games in Den Haag (2022) en Düsseldorf (2023).

Veelgevraagd spreker
Edwin is een veelgevraagd spreker en geeft geregeld lezingen voor bedrijfsleven, overheden en non-profit organisaties. Hoofdthema’s:
– (zelf)leiderschap
– extreme veerkracht
– moed
– toewijding

Auteur van bestseller
Edwin’s boek KAMPIOEN OP EEN BEEN is een groot succes. Inmiddels is de vierde druk verschenen. 

Verschenen boeken van/over deze spreker

In 2019 verscheen de bestseller Kampioen op één been. Het is het schokkende en inspirerende verhaal van Edwins ‘struggle for life’. Van een jongen die zoveel leek te hebben verloren en als man zoveel wist te winnen. Het is een heel persoonlijk en intens verhaal over moed, toewijding en uitzonderlijke veerkracht. En het zet aan het denken. Hoe sterk ben jijzelf? Waar ligt de grens van jóuw kunnen? Wat weerhoudt je van geluk en succes?

Edwin de Wolf als spreker op uw event?

Vul dan het  contactformulier in aan de rechterzijde en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.